Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Podignuta optužnica protiv 24-godišnjaka zbog pokušaja ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv državljanina Republike Poljske (1997.) zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi s člankom 34. Kaznenog zakona. (17. 8. 2021.)

Optužnicom se okrivljenom 24-godišnjaku stavlja na teret da je 18. svibnja 2021. oko 16,50 sati na obližnjoj plaži u mjestu Podstrana, nakon prethodnog verbalnog, a potom i fizičkog sukoba između njegovog prijatelja (poljski državljanin) i drugog muškarca, postupio s ciljem da pomogne prijatelju. Okrivljenik je, tereti ga se, pod utjecajem droge, u nakani da usmrti oštećenog muškarca, s nožem u ruci nasrnuo na oštećenika te mu zadao reznu ranu lijeve podlaktice i ubodnu ranu u predjelu trbuha s oštećenjem jetre i vanjskih slojeva želuca. Oštećeni muškarac je zadobio tešku i po život opasnu ozljedu te je prevezen u Klinički bolnički centar Split gdje je, nakon operacije, zadržan na liječenju.
U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor s obzirom da je okrivljenik poljski državljanin i da bi boravkom na slobodi mogao pobjeći te na taj način onemogućiti nesmetano vođenje ovog kaznenog postupka (članak 123. stavak 1. točka 1. Zakona o kaznenom postupku).