Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Podignuta optužnica protiv 58-godišnjakinje zbog sklapanja štetnog ugovora

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je podiglo optužnicu protiv hrvatske državljanke (1954.) zbog počinjenja kaznenog djela sklapanja štetnog ugovora iz čl. 294. st. 1. i 2. Kaznenog zakona. (17. 9. 2012.)

Okrivljenicu se tereti da je 14. rujna 2007. kao direktorica jednog trgovačkog društva iz Splita, svjesna da će je nadzorni odbor uskoro opozvati s mjesta direktorice, zaključila sa hrvatskim državljaninom (1947.) na razdoblje od pet godina Ugovor o obavljanju poslova rukovoditelja pravno-kadrovskog sektora, iako ovaj nije imao završen Pravni fakultet i položen pravosudni ispit već je po zanimanju bio profesor obrane i zaštite.
Okrivljenica je bila svjesna da će nova uprava navedeni ugovor raskinuti sa zaposlenikom koji nema potrebna znanja za to radno mjesto i da će mu trebati isplatiti razliku plaće u odnosu na radno mjesto u društvu na kojem je ranije radio, a što se i dogodilo jer je zaposlenik, nakon raskida ugovora pred Općinskim sudom u Splitu ishodio presudu koju je potvrdio i Županijski sud u Splitu kojom mu je to trgovačko društvo na ime razlike plaće dužno platiti bruto iznos od 1.607.287,69 kn, za koji iznos je okrivljenica oštetila trgovačko društvo u kojem je bila odgovorna osoba.