Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 28-godišnjaka

Zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Splitu je, na temelju kaznene prijave Policijske uprave splitsko-dalmatinske, donio rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika (1992.) zbog postojanja osnovane sumnje da bi počinio kazneno djelo silovanja iz članka 153. stavak 1. Kaznenog zakona. (17. 11. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 28-godišnjak 13. studenog 2020. putem profila na jednoj društvenoj mreži stupio u kontakt sa, od ranije mu poznatom, oštećenicom (1983.) lažno se predstavljajući te ju na prijevaran način nagovorio da se nađu 14. studenog 2020. u poslijepodnevnim satima u jednom mjestu, a potom ju je, osnovano se sumnja dovezao do svoje kuće i uz prijetnju počinio navedeno kazneno djelo.
Nakon provedene dokazne radnje prvog ispitivanja okrivljenika, zamjenik županijskog državnog odvjetnika u ŽDO-u u Splitu je, sukladno odredbama članka 109. stavak 7. točka 1. Zakona o kaznenom postupku, izdao nalog pritvorskom nadzorniku Policijske uprave splitsko-dalmatinske da se uhićenik pusti na slobodu s obzirom da se nisu ispunili zakonom propisani uvjeti za određivanje istražnog zatvora.