Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv dvojice okrivljenika

Zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu je, nakon primitka kaznene prijave Policijske uprave splitsko-dalmatinske, donio rješenje o provođenju istrage protiv dvojice okrivljenika (1992. i 1999.) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili teško kazneno djelo protiv spolne slobode iz članka 154. stavak 2. točka 5. u svezi stavka 1. u svezi s člankom 153. stavak 2. i 1. Kaznenog zakona. (19. 1. 2021.)
Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici 16. siječnja 2021. oko 20,30 sati u jednom mjestu na području Splitsko-dalmatinske županije počinili navedeno kazneno djelo na štetu oštećenice (2001.). 
Nakon provedene dokazne radnje prvog ispitivanja okrivljenika, zamjenik državnog odvjetnika podnio je sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na sudionike u postupku (čl. 123. st. 1. t. 2. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage Županijskog suda u Splitu prihvatio je navedeni prijedlog i protiv okrivljenika odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.