Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Podignuta optužnica protiv dvojice okrivljenika zbog pokušaja ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Splitu optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (1995. i 1995.) zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi s člankom 34. Kaznenog zakona. (19. 4. 2017.)

Okrivljenicima se stavlja na teret da su 20. siječnja 2017. oko 17,30 sati na području Županije splitsko-dalmatinske presreli oštećenika (1997.) i nasilno ga ugurali u osobno vozilo marke Ford Fiesta u vlasništvu leasing kuće te ga uz ozbiljne prijetnje i protivno njegovoj volji odvezli na osamljeno mjesto pri čemu su oštećenikov mobitel odbacili tijekom vožnje izvan vozila pored kolnika. Tereti ih se da su oštećenika izveli iz osobnog vozila, odveli do ruba bunara i iz neutvrđenog vatrenog oružja, s ciljem da ga usmrte, u njega ispalili pet hitaca i nanijeli mu tešku tjelesnu ozljedu (ustrijel stražnje strane lijevog ramena s višekomadnim prijelomom lijeve nadlaktice, prostrijel prednje desne stijenke prsnog koša, prostrijel desne podlaktice u gornjoj trećini s prijelomom palčane kosti, prostrijel područja prednje strane lijevog koljena, prostrijel područja prednje strane desnog koljena s prijelomom ivera).
Okrivljenike se tereti da su neposredno nakon toga gurnuli oštećenika u bunar dubine oko tri metra i osobnim se vozilom udaljili s mjesta događaja ostavivši oštećenika u bespomoćnom stanju. Oštećenika je oko 13,00 sati 21. siječnja 2017. pronašao prolaznik.
U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor s obzirom da postoje osobite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će boravkom na slobodi počiniti kazneno djelo (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).