Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Podignuta optužnica protiv 27-godišnjaka zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1993.) zbog počinjenja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz članka 190. stavak 2. Kaznenog zakona/11. (19. 6. 2020.)
Okrivljeniku se stavlja na teret da je 8. travnja 2020. u jednom mjestu u Splitsko-dalmatinskoj županiji, protivno zabrani iz članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, u svrhu daljnje predaje trećim osobama uz novčanu naknadu, u posebno prerađenom prostoru priključnog vozila marke Schmitz priključenom na teretno vozilo marke Man, prevozio 196,67 kilograma marihuane sa sadržajem više od 0,3% tetrahidrokanabinola, koji se nalazi na Popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga.
U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog postojanja opasnosti od ponavljanja kaznenog djela sukladno odredbama članka 123. stavak 1. točke 3. Zakona o kaznenom postupku.