Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Određen istražni zatvor protiv 22-godišnjaka

Zamjenik županijskog državnog odvjetnika u ŽDO-u u Splitu ispitao je hrvatskog državljanina (1995.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio pet kaznenih djela razbojništva iz članka 230. stavak 2. Kaznenog zakona. (19. 9. 2017.)
Postoji osnovana sumnja da je 22-godišnji osumnjičenik 17. rujna 2017. oko 16,20 sati na jednom srednje-dalmatinskom otoku; u nakani stjecanja neosnovane materijalne koristi; uz prijetnju pištoljem marke Crvena zastava sa spremnikom i osam komada pripadajućeg streljiva zatražio od petero državljana Brazila novac, pa su mu oni u strahu za vlastite živote predali novac i to 1.600,00 i 20,00 eura oštetivši ih za navedeni iznos.
Nakon ispitivanja osumnjičenika, ovo je državno odvjetništvo podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog za određivanje istražnog zatvora sukladno odredbama članka 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku s obzirom da egzistiraju osobite okolnosti koje upućuju na opasnost da će okrivljenik boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo. Sudac istrage je prihvatio naprijed navedeni prijedlog i rješenjem odredio istražni zatvor protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela u trajanju od mjesec dana.