Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Podnijeta žalba na rješenja suca istrage o odbijanju prijedloga za određivanje istražnog zatvora

Zamjenik Županijskog državnog odvjetništva u Splitu ispitao je hrvatskog državljanina (1978.) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti iz članka 337. stavak 4. Kaznenog zakona. (19. 10. 2012.)

Postoji osnova sumnje da je osumnjičenik 5. travnja 2012. na području Županije splitsko–dalmatinske, s ciljem pribavljanja znatne protupravne imovinske koristi, bez znanja i pismenog odobrenja Nadbiskupijskog ordinarijata sklopio ugovor o kupoprodaji kojim je župa prodala zemljište, a osumnjičenik si je uzeo novac od prodaje i nije ga vratio oštetivši  župu za oko 9.800.000,00 kune.
Nakon ispitivanja osumnjičenika Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je sucu istrage Županijskog suda u Splitu podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od bijega i utjecaja na svjedoke.
Sudac istrage je rješenjem odbio prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika, te je protiv ovog rješenja Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo žalbu.