Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Podignuta optužnica protiv 38-godišnjaka zbog razbojničke krađe

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Splitu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1982.) zbog počinjenja produljenog kaznenog djela razbojničke krađe iz članka 231. stavak 2. u svezi stavka 1. Kaznenog zakona. (19. 10. 2020.)
Okrivljenog 38-godišnjaka tereti se da je od 12. srpnja do 30. kolovoza 2020. u Splitu, u nakani stjecanja neosnovane materijalne koristi, iz nekoliko trgovina uzeo više prehrambenih proizvoda. Tereti ga se i da je 30. kolovoza 2020. oko 12,15 sati, u nakani stjecanja neosnovane materijalne koristi u jednoj trgovini u Splitu uzeo šesnaest paketa kave, a kada su ga zaposlenice uočile i pokušale spriječiti njegov izlazak iz prodavaonice, okrivljenik je izvadio nož i oštricu usmjerio prema njima pa su se one, u strahu za vlastiti život, odmaknule. Okrivljenik je potom pobjegao s mjesta događaja.
U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog postojanja opravdane bojazni da će boravkom na slobodi nastaviti s činjenjem kaznenih djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).