Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 38-godišnjaka

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv državljanina Republike Hrvatske (1980.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo osobito teške tjelesne ozljede iz članka 119. stavak 1. Kaznenog zakona/11. (20. 3. 2018.)
Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 18. ožujka 2018. u 17,10 sati u prostorijama sportske dvorane na području Županije splitsko–dalmatinske, tijekom prvog poluvremena nogometne utakmice, nakon što mu se prethodno, zbog načina igre, neprimjereno verbalno obratio oštećenik (1970.), najprije ga udario stisnutom šakom u potiljak u trenutku kada oštećenik nije bio u posjedu lopte. Kad se oštećenik sagnuo, okrivljenik ga je, osnovano se sumnja, udario nogom u predjelu prsnog koša i trbuha uslijed čega je oštećenik pao na pod, a potom ga je ponovno nogom udario u predjelu prsnog koša i trbuha. Oštećenik je zadobio tešku i po život opasnu ozljedu u vidu rupture desne arterije srca.
Nakon ispitivanja okrivljenika, zamjenik općinskog državnog odvjetnika podnio je sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage prihvatio je prijedlog državnog odvjetništva i protiv okrivljenika odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.