Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Određen istražni zatvor osumnjičenicima zbog podvođenja

U Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu je 18. svibnja 2012. ispitan hrvatski državljanin (1959.) zbog osnova sumnje da je počinio pet kaznenih djela podvođenja iz čl. 195. st. 2. Kaznenog zakona i hrvatski državljanin (1969.) zbog jednog kaznenog djela pomaganjem u podvođenju iz čl. 195. st. 2. u svezi s čl. 38. Kaznenog zakona. (20. 5. 2012.)

Postoji osnov sumnje da je od ljeta 2010. godine do 17. svibnja 2012. na jahtama i hotelima na širem područja
Splita i Dubrovnika 53-godišnjak, u nakani ostvarivanja dobiti dogovorio sa pet ženskih osoba pružanje seksualnih usluga za novac te da je od ukupnog iznosa zarađenog spomenutim uslugama 20 posto zadržavao
za sebe. Isto tako, osumnjičeni 43-godišnjak iz Dubrovnika je u jednom navratu u travnju 2012. godine u dogovoru sa osumnjičenim 53-godišnjakom organizirao pružanje seksualne usluge za novac stranom državljaninu u jednom hotelu u Dubrovniku.
Nakon ispitivanja sucu istrage Županijskog suda u Splitu je podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a istražni je zatvor određen nakon što je državno odvjetništvo podnijelo žalbu na rješenje istražnog suca, a vijeće tog suda ju je usvojilo.