Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Podnijet optužni prijedlog protiv bugarskih državljana zbog računalne prijevare

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je 19. srpnja optužni prijedlog protiv bugarskih državljana D. I. (1973.) i I. N. S. (1974.) zbog počinjenja produljenog kaznenog djela računalne prijevare iz čl. 224. a. st. 1. Kaznenog zakona u svezi čl. 61. st. 1. i st. 2. Kaznenog zakona. (20. 7. 2011.)

Okrivljenike se tereti da su od 13. srpnja 2011. do 14. srpnja 2011. na području od Zadra do Splita u četiri navrata pristupili u automat klubove u vlasništvu trgovačkog društva iz Zagreba, te pritom koristeći računalne programe i uz pomoć uređaja za ometanje rada aparata za sreću ometali Softver aparate otkrivajući zaštićeni barirani kod aparata. Tereti ih se da su uz pomoć otkrivenog koda unaprijed saznali radnje koje će obaviti aparat pa su tako protupravno ostvarili novčane dobitke u ukupnom iznosu od 17.400,00 kuna.
Optužnim prijedlogom protiv okrivljenika je predloženo određivanje pritvora budući da su  državljani Bugarske bez prijavljenog boravišta ili prebivališta u Hrvatskoj pa postoji opravdana bojazan da bi boravkom na slobodi mogli postati nedostupni pravosudnim tijelima Republike Hrvatske.