Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Obavljen očevid požara koji je izbio u mjestu Tugare

Dežurni zamjenik Općinskog državnog odvjetništva u Splitu je, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske i inspektorima za zaštitu od požara, 18. srpnja 2017. obavio očevid povodom požara koji je izbio u mjestu Tugare u noći 16./17. srpnja 2017. (20. 7. 2017.)

Tijekom očevida pregledane su opožarene površine, dalekovodi i izuzeti su tragovi pronađeni na mjestu događaja. Od Hrvatskih šuma i Hrvatskog operatora prijenosnog sustava zatraženi su mjerodavni podaci te su tijekom očevida primljeni i pregledani podaci Hrvatskog operatora prijenosnog sustava.

Nakon obavljenog očevida na predjelu Račnik ekipe za očevide Policijske uprave splitsko-dalmatinske i ekipe za očevide drugih policijskih uprava upućene su na pregled i obavljanje očevida na cjelokupnom opožarenom području Splitsko-dalmatinske županije.

Dežurni zamjenik Općinskog državnog odvjetništva u Splitu je 19. srpnja 2017. u mjestu Tugare, predio Račnik nastavio očevid zajedno s ekipama za očevide Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Sektora kriminalističke policije, Službe za očevide i kriminalističku tehniku, vještakom za požare i eksplozije iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" u Zagrebu i inspektorom za zaštitu od požara iz sjedišta Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske. Tijekom ovog očevida ponovno su pregledane opožarene površine te su pregledani dalekovodi kao i dokumentacija Hrvatskog operatora prijenosnog sustava.

Točan uzrok požara bit će utvrđen nakon provođenja potrebnih vještačenja, o čemu će javnost biti pravodobno obaviještena.