Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Ispitan 30-godišnjak i određene mjere opreza

Zamjenik općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu ispitao je
hrvatskog državljanina (1989.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavak 2. Kaznenog zakona. (20. 9. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 15. rujna 2019. u 10,26 sati putem mobilnog telefona nazvao pozivni centar jednog trgovačkog društva na području Županije splitsko-dalmatinske u nakani da kod zaposlenika tog trgovačkog društva izazove osjećaj straha i ugroženosti. Okrivljenik je, osnovano se sumnja, od agentice ovog društva zatražio određeni telefonski broj i kad mu je odgovorila da je dobio broj za telefonske pritužbe i da mu ne može dati zatraženi broj, okrivljenik joj je uputio riječi prijetnje koje su se odnosile na zaposlenike trgovačkog društva.
Nakon ispitivanja okrivljenika, Općinsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Splitu da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor s obzirom da postoje osobite okolnosti koje upućuju na opasnost da bi okrivljenik puštanjem na slobodu mogao ponoviti isto ili neko drugo kazneno djelo (čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP-a). Sudac istrage Županijskog suda u Splitu odredio je protiv okrivljenika mjere opreza zabrane približavanja zgradi i prostorijama trgovačkog društva na udaljenosti manjoj od deset metara i javljanja dva puta tjedno načelniku nadležne policijske postaje.
Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je žalbu protiv rješenja suca istrage Županijskog suda u Splitu.