Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Podignuta optužnica protiv 23-godišnjaka zbog pokušaja ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Splitu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1993.) zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi s člankom 34. Kaznenog zakona/11. (20. 12. 2016.)
Okrivljenika se tereti da je oko 8,30 sati 7. studenoga 2016. na području Županije splitsko-dalmatinske; tijekom prepirke i tjelesnog sukoba s oštećenikom, a u cilju oduzimanja njegova života; preklopnim ga nožem uboo dva puta u prsište i jednom u desnu preponu zadavši mu laku ozljedu (ubodno-rezna rana iznad prsne kosti) i tešku ozljedu (ubodno-rezna rana na desnoj bočnoj strani prsnog koša s prodorom u prsnu šupljinu) te osobito tešku i za život opasnu ozljedu (ubodno-rezna rana u predjelu desne prepone s oštećenjem dviju bedrenih arterija, bedrene vene i bedrenog živca, s prodorom i nakupljanjem zraka u trbušnoj šupljini, s obilnim krvarenjem i znacima šoka zbog iskrvarenja). Oštećenikov život je spašen hitnim operacijskim zahvatom, a u daljnjem postupanju okrivljenika je spriječila druga osoba.
U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.