Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Podignuta optužnica protiv 49-godišnje okrivljenice zbog prijetnji

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedenog istraživanja, podiglo optužnicu protiv hrvatske državljanke (1972.) zbog počinjenja, u stjecaju, tri kaznena djela prijetnje iz članka 139. stavak 3. u svezi stavka 2. Kaznenog zakona/11. (22. 2. 2021.)
Okrivljenici se stavlja na teret da je 16. srpnja 2020. u jednom gradu na području Splitsko-dalmatinske županije, putem elektroničke pošte dostavila policiji podnesak u kojem izražava nezadovoljstvo radom institucija Republike Hrvatske koje smatra odgovornim za problematično ponašanje svog sina, dok je u daljnjem dijelu podneska uputila ozbiljnu prijetnju sinu ukoliko podnesak ne urodi plodom.
Okrivljenicu se tereti i da je 28. listopada 2020. u jednom gradu na području Splitsko-dalmatinske županije, nezadovoljna radom stručnih suradnika jednog centra za socijalnu skrb u predmetima te ustanove, a koji se odnose na razvod s bivšim suprugom i skrbništvom nad tada maloljetnom djecom; telefonom nazvala samostalni sektor za nadzor i predstavke jednog ministarstva i višoj stručnoj suradnici i voditeljici službe iznijela primjedbe na rad stručnih suradnica centra za socijalnu skrb smatrajući ih odgovornim za ovisnost i poremećaj u ponašanju svog sina nakon čega im je uputila ozbiljne prijetnje.