Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Proveden očevid prometne nesreće

Povodom prometne nesreće koja se dogodila noćas oko 1,25 sati u Kaštel Starom, dežurna zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu je, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Postaje prometne policije Split, i stalnim sudskim vještakom za cestovni promet i motorna vozila provela dokaznu radnju očevida na mjestu događaja. (22. 12. 2020.)

Tijekom očevida je utvrđeno da je osobno vozilo marke Hyundai I20 šibenskih registarskih oznaka na kolniku Kamberovo šetalište 25, prilikom vožnje sletjelo izvan kolnika i palo u more.
Na mjestu događaja u moru je zatečeno mrtvo tijelo hrvatskog državljanina (1996.) koje je prevezeno u Klinički bolnički centar Split, te je na temelju odredbe članka 319. Zakona o kaznenom postupku određeno provođenje vanjskog pregleda i obdukcije mrtvog tijela.

U navedenom osobnom vozilu bili su još i putnik (1999.) koji je lakše tjelesno ozlijeđen, kao i dvojica putnika (1997. i 1997.) koji su teško tjelesno ozlijeđeni i liječnička pomoć im je pružena na Hitnom kirurškom prijemu Kliničkog bolničkog centra Split.
Dežurna zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Splitu dogovorila je s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske nastavak očevida pregledom osobnog vozila koje je sudjelovalo u prometnoj nesreći i druge radnje sukladno odredbama članka 207. Zakona o kaznenom postupku.
Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski službenici obavit će obavijesne razgovore s osobama koje su u vrijeme događaja bile u osobnom vozilu marke Hyundai I20, odnosno potencijalnim svjedocima ovog događaja.