Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Proveden očevid prometne nesreće

Povodom prometne nesreće koja se dogodila 22. kolovoza oko 20,15 sati u mjestu Slivno (zaseok Barići, općina Imotski) dežurna zamjenica Općinske državne odvjetnice u Splitu izašla je na mjesto događaja te u suradnji s prometno-tehničkim vještakom te očevidnom ekipom Policijske uprave splitsko-dalmatinske, obavila očevid. (23. 8. 2017.)

Provedenim očevidom je utvrđeno kako je vozač vozila (1981.) marke VW Caddy, makarskih registarskih oznaka, iz za sada neutvrđenog razloga prešao na suprotni kolnički trak gdje je, od straga, udario u dvoje djece koji su se vozili na biciklima uz rub kolnika. Uslijed udara, jedno je dijete (2005.) preminulo od ozljeda zadobivenih u ovoj prometnoj nesreći, dok se drugo dijete (2009.) stradalo u prometnoj nesreći nalazi izvan životne opasnosti.
Dežurna zamjenica naložila je prometno-tehničko vještačenje, vađenje krvi, toksikološka vještačenja i obdukciju tijela stradalog djeteta kao i hitnu dokaznu radnju privremenog oduzimanja predmeta i dodatnog očevida vozila VW Caddy.