Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Podignuta optužnica protiv 26-godišnjaka zbog razbojništva

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Splitu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1993.) zbog počinjenja kaznenog djela razbojništva iz članka 230. stavak 2. u svezi stavka 1. Kaznenog zakona. (23. 9. 2019.)
Postoji osnovana sumnja da je 26-godišnji okrivljenik 24. lipnja 2019. oko 22,15 sati ušao u prostor trgovine na području Županije splitsko-dalmatinske, u nakani stjecanja neosnovane materijalne koristi prikrivajući lice majicom tamne boje s bijelim rubovima. Okrivljenik je, tereti ga se, držeći nož u desnoj ruci zatražio od zaposlenika (1991. i 1994.) novac koji su mu oni, u strahu za vlastite živote, svaki iz svoje blagajne izvadili i stavili na pult, a potom ga je okrivljenik uzeo te se udaljio u nepoznatom smjeru. Počinjenjem ovog kaznenog djela trgovačko društvo oštećeno je za iznos od 4.350,00 kuna.
U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog postojanja opravdane bojazni da će boravkom na slobodi nastaviti s počinjenjem kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).