Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Podignuta optužnica protiv 47-godišnjaka zbog pokušaja ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1971.) zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi s člankom 34. Kaznenog zakona. (23. 10. 2018.)
Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je 25. srpnja 2018. oko 5,00 sati otključao vrata iznajmljenog stana na području Županije splitsko-dalmatinske, kojeg je koristila hrvatska državljanka (1963.), i kad je ona zatražila od njega da izađe iz stana, rekao joj "tiho, tiho, nema ti spasa" te ju, s ciljem da je usmrti, nožem više puta uboo po tijelu. Žrtva je zadobila teške tjelesne ozljede odnosno petnaestak ubodno reznih rana lica, vrata, prsnog koša i lijeve ruke, uslijed čega je krvava pala na pod, a okrivljenik je pobjegao s mjesta događaja. Žrtvi je pružena hitna medicinska pomoć te je zadržana na bolničkom liječenju.
U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).