Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Ispitan 34-godišnjak, doneseno rješenje o provođenju istrage i određen istražni zatvor

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1986.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi s člankom 34. stavak 1. Kaznenog zakona. (24. 12. 2020.)
Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 34-godišnjak 22. prosinca 2020. oko 15,30 sati došao do jednog ugostiteljskog objekta u Splitu i ušao u njega držeći sataru u desnoj ruci. Okrivljenik je, osnovano se sumnja, s ciljem da usmrti oštećenika (1994.) zamahnuo prema njegovu vratu i nanio mu posjekotinu. Oštećenik se branio od napada te je došlo do fizičkog sukoba u kojem je okrivljenik sa stola uzeo metalne škare, ali je oštećenik odbio napad i zadržao okrivljenika do dolaska policijskih službenika.
Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon ispitivanja okrivljenika, predložilo da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti da bi okrivljenik boravkom na slobodi mogao ponoviti odnosno dovršiti kazneno djelo (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).
Sudac istrage Županijskog suda u Splitu prihvatio je navedeni prijedlog državnog odvjetništva i protiv okrivljenika odredio istražni zatvor.