Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Određen istražni zatvor protiv 25-godišnjaka

Zamjenik Županijskog državnog odvjetništva u Splitu ispitao je hrvatskog državljanina (1991.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi člankom 34. Kaznenog zakona. (25. 4. 2016.)
Postoji osnovana sumnja da je 25-godišnjak 25. ožujka 2016. oko 21,50 sati na kolniku ulice na području Županije splitsko-dalmatinske, prema prethodnom telefonskom dogovoru o susretu, pričekao oštećenika (1986.) i, u cilju da ga usmrti, iz pištolja nepoznate marke kojeg je imao bez dozvole, ispalio najmanje četiri streljiva prema oštećeniku dok je izlazio iz osobnog vozila. Oštećenik je zadobio teške i po život opasne ozljede i život mu je spašen zahvaljujući hitnoj liječničkoj intervenciji u Kliničkom bolničkom centru Split.
Nakon ispitivanja, državno odvjetništvo je sucu istrage Županijskog suda u Splitu podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i od ponavljanja kaznenog djela, koji je sudac istrage prihvatio.