Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Ispitan 29-godišnjak i određen istražni zatvor

Zamjenik općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu ispitao je državljanina Republike Hrvatske (1990.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede iz članka 118. stavak 1. Kaznenog zakona/11. (25. 7. 2019.)
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 29-godišnjak 19. srpnja 2019. oko 6,10 sati u prostoru pred ulazom u ugostiteljski objekt na području Županije splitsko–dalmatinske, nakon što ga je oštećenica (1999.) upitala zašto ju je prethodno uhvatio za stražnjicu i pritom ga udarila zatvorenom šakom u predjelu glave, s ciljem da ju tjelesno ozljedi udario ju šakom u predjelu glave. Oštećenica je uslijed ovog udarca pala na pod i dok je bila na podu, osnovano se sumnja da ju je osumnjičenik udario nogom i šakom u predjelu glave te je zadobila teške ozljede (prijelom lijeve zigomatične kosti i prijelom lijeve orbitalne baze). 
Općinsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Splitu da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog postojanja opasnosti utjecaja na svjedoke i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage prihvatio je prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Splitu i protiv osumnjičenika odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.