Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Podignuta optužnica protiv 61-godišnjeg okrivljenika zbog prisile prema zdravstvenom radniku

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedenog istraživanja, podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1959.) zbog počinjenja kaznenog djela prisile prema zdravstvenom radniku iz članka 315.a stavak 2. Kaznenog zakona/11. (25. 9. 2020.)

Okrivljeniku se stavlja na teret da je 28. srpnja 2020. ispred kuće u jednom u mjestu pored grada Omiša, po dolasku sanitetskog vozila na hitnu intervenciju prišao vozilu sa suvozačeve strane te, ničim izazvan, verbalno napao medicinsku sestru i vozača koji su bili u kabini vozila. Kada mu se iz stražnjeg dijela vozila obratila liječnica, okrivljenik je počeo vikati u njenom smjeru govoreći im da se gube i da će ih kamenovati nakon čega je uzeo nekoliko kamenja s poda i svom snagom ih bacio prema vozilu i medicinskom timu, pri čemu je liječnici nanio lake tjelesne ozljede na predjelu lijeve ruke, pa su oni u strahu od daljnjeg napada otišli s mjesta događaja i pozvali policiju.
Općinsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je u optužnici produljenje mjera opreza iz članka 98. stavak 1. i 2. točka 3. i 4. Zakona o kaznenom postupku zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.