Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Podnijet istražni zahtjev protiv 42-godišnjaka zbog pokušaja silovanja

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je 25. lipnja 2011., odmah po zaprimanju kaznene prijave Policijske uprave splitsko-dalmatinske, podnijelo Istražnom centru Županijskog suda u Splitu istražni zahtjev protiv hrvatskog državljanina (1969.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela silovanja u pokušaju iz čl. 188. st. 1. u svezi s čl. 33. Kaznenog zakona. (26. 6. 2011.)

Predloženo je protiv osumnjičenika odrediti pritvor temeljem čl. 102. st. 1. t. 1. i 3. Zakona o kaznenom postupku odnosno zbog opasnosti od bijega jer se krije u drugoj državi te zbog opasnosti ponavljanja kaznenih djela jer je već osuđivan zbog istovrsnih kaznenih djela a zbog kojih se protiv njega vode i drugi kazneni postupci. Također je predloženo protiv osumnjičenika naložiti izdavanje međunarodne tjeralice. Istražni sudac donio je rješenje o provođenju istrage i određivanju pritvora.
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 28. lipnja 2010. na području Omiša pokušao silovati hrvatsku državljanku (1986.) koju je prethodno kao autostopisticu primio u svoj kamion.
Počinitelj navedenog djela može se dovesti u svezu s nestankom maloljetne A. B. na području Drniša.