Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Doneseno rješenje protiv 26-godišnjaka i određen istražni zatvor

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1993.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo razbojništva iz članka 230. stavak 2. Kaznenog zakona. (27. 6. 2019.)
Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 24. lipnja 2019. oko 22,15 sati na području Županije splitsko-dalmatinske, u nakani stjecanja neosnovane materijalne koristi, prikrivajući lice majicom tamne boje s bijelim rubovima ušao u prostor trgovine i nož kojeg je držao u desnoj ruci usmjerio prema zaposlenicima (1991. i 1994.) i zatražio novac. Zaposlenici su u strahu za vlastite živote, svaki iz svoje kase, uzeli novac i stavili ga na pult, kojeg je okrivljenik potom uzeo i udaljio se u nepoznatom smjeru. Počinjenjem ovog kaznenog djela trgovačko društvo oštećeno je za iznos od 4.350,00 kuna.
Nakon ispitivanja okrivljenika, dežurni zamjenik županijskog državnog odvjetnika podnio je sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti da bi okrivljenik boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke i da bi mogao ponoviti kazneno djelo (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage Županijskog suda u Splitu u cijelosti je prihvatio navedeni prijedlog i donio rješenje o određivanju istražnog zatvora protiv okrivljenika u trajanju od mjesec dana.