Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Određen istražni zatvor protiv 47-godišnjaka

Temeljem rješenja o provođenju istrage zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu podnio je sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv državljanina Republike Hrvatske (1971.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi člankom 34. stavak 1. Kaznenog zakona. (27. 7. 2018.)
Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 25. srpnja 2018. oko 5,10 sati otključao vrata iznajmljenog stana kojeg koristi oštećenica (1963.) na području Županije splitsko-dalmatinske i kada ga je ona zatražila da izađe iz stana, okrivljenik ju je, s ciljem da je usmrti, nožem više puta uboo po tijelu nanijevši joj ubodnorezne rane u predjelu prsnog koša, vrata i lica. Oštećenica je zbog zadobivenih ozljeda krvava pala na pod, a okrivljenik je pobjegao s mjesta događaja. Hitna medicinska pomoć oštećenici je pružena u Kliničkom bolničkom centru Split.
Nakon počinjenja opisanog kaznenog djela okrivljenik je bio u bijegu te je po uhićenju priveden u bolnički centar zbog narušenog psihičkog zdravlja slijedom čega nije ispitan jer je stalni sudski vještak utvrdio raspravnu nesposobnost.
Županijsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor temeljem odredbe članka 551. stavak 1. u svezi s člankom 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku s obzirom da je okrivljenik privremeno raspravno nesposoban i da postoji opasnost do ponavljanja kaznenog djela.