Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Određene mjere opreza prema maloljetniku

Sudac istrage za mladež Županijskog suda u Splitu je, nakon ispitivanja maloljetnika, temeljem odredbe članka 98. stavak 2. točka 4., 5., 9. i 10. Zakona o kaznenom postupku donio rješenje o određivanju  mjera opreza kojima se zabranjuje maloljetniku približavanje žrtvi na udaljenosti od sto metara, uspostavljanje i održavanje bilo kakve veze sa žrtvom te uhođenje ili uznemiravanje žrtve, kao i mjera opreza udaljenja iz kuće gdje je živio sa žrtvom sve do okončanja ovog postupka. (28. 2. 2019.)
Županijsko državno odvjetništvo u Splitu donijelo je rješenje o provođenju pripremnog postupka prema maloljetniku zbog postojanja osnovane sumnje da bi počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi s člankom 34. Kaznenog zakona. 
Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je, sukladno odredbama članka 65. stavak 1. Zakona o sudovima za mladež (Narodne novine broj 56/15) podnijelo Županijskom sudu u Splitu prijedlog da se donese odluka da se maloljetnika privremeno smjesti u ustanovu socijalne skrbi tijekom trajanja postupka.