Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Određen istražni zatvor protiv 31-godišnjaka i mjera opreza protiv 40-godišnjaka zbog pokušaja računalne prijevare

Dežurni zamjenik Općinskog državnog odvjetništva u Splitu je ispitao državljanina Australije i Bugarske (1981.) i hrvatskog državljanina (1972.) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo računalne prijevare u pokušaju iz čl. 224. a. st. 1. u svezi s čl. 33. Kaznenog zakona. (28. 8. 2012.)

Osnovano se sumnja da su 24. kolovoza 2012. oko 21,30 sati u Matošićevoj ulici u Splitu, 31-godišnjak i 40-godišnjak, zajednički i dogovorno u nakani stjecanja protupravne imovinske koristi, pokušali na bankomat jedne banke postaviti uređaj za snimanje magnetskog zapisa s platnih kartica tzv. "skimmera", u čemu nisu uspjeli jer ih je zatekao policijski službenik.
Nakon ispitivanja, ovo je državno odvjetništvo podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv 31-godišnjaka zbog opasnosti da će puštanjem na slobodu pobjeći i postati nedostupan pravosudnim tijelima Republike Hrvatske i zbog opasnosti da će boravkom na slobodi sakriti i uništiti ili izmijeniti dokaze, a što je sudac istrage prihvatio.
U odnosu na 40-godišnjaka dežurni zamjenik općinskog državnog odvjetnika je donio rješenje kojim mu je naložena mjera opreza oduzimanja putne isprave i javljanje u Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku.