Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Podignuta optužnica protiv 46-godišnjakinje zbog prijevare

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedenih izvida, podiglo optužnicu protiv hrvatske državljanke (1972.) zbog počinjenja kaznenog djela prijevare iz članka 236. stavak 2. Kaznenog zakona/11. (28. 8. 2018.)

Okrivljenici se stavlja na teret da je od srpnja 2014. do siječnja 2018. godine na području Županije splitsko-dalmatinske; u nakani da se neosnovano materijalno okoristi; kao blagajnica jednog sindikata trgovačkog društva ovlaštena za pripremu dokumentacije odobravanja zajmova koje taj sindikat daje članovima, u 26 navrata sastavljala zbrojne naloge korisnika zajmova. Navedene naloge bi potpisali članovi izvršnog odbora tog sindikata i na temelju  njih bi korisnicima bili isplaćivani novčani iznosi. Okrivljenicu se tereti da je zaposlenicima u računovodstvu lažno prikazala kako nije korisnik zajma predajući naloge na kojima je uklonila svoje ime, što su zaposlenice povjerovale te okrivljenici pri isplati plaća ne bi obustavljale mjesečne iznose povrata pozajmice.
Tereti ju se da je na opisani način u 26 navrata pribavila nepripadnu materijalnu korist u iznosu od ukupno 107.250,00 kuna na štetu tog sindikata, a 23. siječnja 2018. okrivljenica je u cijelosti nadoknadila štetu sindikatu u navedenom iznosu.