Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Proveden očevid u Splitu

Dežurni zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu je, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Sektora kriminalističke policije, proveo dokaznu radnju očevida na mjestu događaja povodom sumnje da je u jednom stanu u Splitu 27. rujna 2020. oko 18,00 sati, počinjeno kazneno djelo ubojstva ženske osobe (1931.). (28. 9. 2020.)
S obzirom da postoji osnovana sumnja da je počinitelj ovog kaznenog djela maloljetnik (2004.), dežurni zamjenik županijskog državnog odvjetnika je sukladno odredbama Zakona o sudovima za mladež podnio sucu za mladež Županijskog suda u Splitu prijedlog za izdavanje potrebnih naloga za očevid na tijelu i tjelesni pregled maloljetnika, te uzimanje biološkog materijala radi DNK analize i izuzmanje krvi i urina radi toksikološke analize u dokazne svrhe.
Nakon izuzimanja biološkog materijala, odjeće i predmeta nalogom će se odrediti vještačenja kod Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" u Zagrebu.
Na temelju odredbe članka 319. Zakona o kaznenom postupku određeno je provođenje vanjskog pregleda i obdukcije mrtvog tijela žrtve. 
Osumnjičeni maloljetnik će biti tijekom dana doveden sucu za mladež Županijskog suda u Splitu radi provođenja dokazne radnje ispitivanja maloljetnika.