Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Ispitan 52-godišnjak i određen istražni zatvor

Zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu ispitao je okrivljenika (1968.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi člankom 34. Kaznenog zakona. (29. 1. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 27. siječnja 2020. oko 13,00 sati na gradskoj tržnici u Splitu, bez ikakvog povoda, u nakani da usmrti oštećenika (1972.), preklopnim ga nožem uboo iznad lijeve ključne kosti u području gdje se nalazi splet krvnih žila. Oštećenik je zadobio tjelesnu ozljedu (ubodna rana iznad lijeve ključne kosti), a okrivljenik je, osnovano se sumnja, neposredno nakon toga, uputio mu riječi prijetnje držeći nož u ruci. Život oštećenika spašen je hitnom liječničkom intervencijom u Kliničkom bolničkom centru Split.
Županijsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Splitu određivanje istražnog zatvora okrivljeniku zbog opasnosti da će okrivljenik boravkom na slobodi utjecati na svjedoke i na taj način ometati kazneni postupak (članak 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage Županijskog suda u Splitu prihvatio je prijedlog državnog odvjetništva i protiv okrivljenika odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.