Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Ispitan 59-godišnjak i određen istražni zatvor

Nakon ispitivanja hrvatskog državljanina (1958.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi člankom 34. Kaznenog zakona, zamjenik Županijskog državnog odvjetništva u Splitu je podnio sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog za određivanje istražnog zatvora. (30. 3. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da je 29. ožujka 2017. oko 8,30  sati na području Županije splitsko-dalmatinske, s ciljem da usmrti oštećenika (1945.), željeznom ga šipkom udario uslijed čega je oštećenik pao na pod gdje mu je osumnjičenik nožem zadao više ubodnih rana u predjelu prsnog koša, dvije ubodne rane u predjelu trbuha, rezne rane po rukama i na čelu. Oštećenik je zadobio teške i po život opasne ozljede i zadržan je na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Split. Osumnjičenika je u daljnjem napadu spriječio građanin koji se zatekao na mjestu događaja.

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog za određivanje istražnog zatvora temeljem odredbe članka 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku s obzirom da postoji opravdana bojazan da bi boravkom na slobodi osumnjičenik mogao utjecati na svjedoke koji žive u njegovoj blizini. Sudac istrage Županijskog suda u Splitu prihvatio je navedeni prijedlog i odredio istražni zatvor.