Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Podignuta optužnica protiv dvije osobe zbog teškog ubojstva iz koristoljublja

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je nakon provedene istrage podiglo optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (1963. i 1965.) zbog počinjenja kaznenog djela iz čl. 91. t. 4. Kaznenog zakona. (30. 4. 2012.)

Okrivljenicima se stavlja na teret da su 1. prosinca 2011. na području Županije splitsko-dalmatinske u namjeri da dođu do novca iz mjenjačnice u kojoj je bila zaposlena oštećenica S. L. (1976.), odlučili ju usmrtiti odnosno u večernjim satima su je napali u njenoj kući, vezali je užetom oko nogu i ruku na leđa te joj ljepljivom trakom oblijepili glavu, nos i usta tako da nije mogla disati. Tako vezanu su je ostavili na krevetu u spavaćoj sobi. Oštećenica je ubrzo preminula, a okrivljenici su pronašli ključ od mjenjačnice te iz nje odnijeli metalnu kasu sa novcem u raznim valutama u iznosu od 240.000,00 kn, koji je jedan od njih sakrio u koš za smeće u unutrašnjosti trajekta.
U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog postojanja posebno teških okolnosti kaznenog djela.