Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Proveden očevid prometne nesreće u mjestu Krilo Jasenice

Zamjenica općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu provela je 29. kolovoza očevid prometne nesreće u mjestu Krilo Jasenice u kojoj su smrtno stradale tri osobe. (30. 8. 2016.)

Prema dosad utvrđenom, u prometnoj nesreći su sudjelovali hrvatski državljanin (1984.) kao vozač autobusa jednog trgovačkog društva i hrvatski državljanin (1956.) kao vozač osobnog vozila Peugeot. Prema utvrđenim tragovima na mjestu prometne nesreće, vozač osobnog automobila je vozeći se iz smjera Splita prema Omišu, iz za sada još neutvrđenih razloga, prešao preko središnje pune kolničke crte i prednjim dijelom osobnog vozila udario u prednji lijevi dio autobusa, koji se kretao iz smjera Omiša. Nakon udara, osobno vozilo se uz ostavljanje tragova na kolniku rotiralo i okrenulo u smjeru Splita zaustavljajući se na južnoj kolničkoj traci. U prometnoj nesreći smrtno su stradali vozač (1956.) osobnog vozila Peugeot i njemački državljani (1942. i 1938.) koji su bili suputnici u tom osobnom vozilu, dok je više drugih osoba zatražilo liječničku pomoć (lake tjelesne ozljede).
Zamjenica općinske državne odvjetnice naložila je vještačenje uzroka i mehanizma nastanka prometne nesreće kao i obdukciju vozača osobnog vozila marke Peugeot te su naložene i druge potrebne mjere i radnje u cilju utvrđenja uzroka ove prometne nesreće.