Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Ispitan 27-godišnjak zbog pokušaja ubojstva i određen istražni zatvor

Zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu ispitao je državljanina Republike Hrvatske (1993.) zbog postojanja osnovane sumnje da bi počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi člankom 34. Kaznenog zakona. (30. 12. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 27-godišnjak 28. prosinca 2020. oko 17,00 sati u sušari u sklopu obiteljske kuće u Dugopolju, pod utjecajem alkohola verbalno se i fizički sukobio s bratom (1991.). Osnovano se sumnja da je okrivljenik, s nakanom da usmrti brata, kuhinjskim ga nožem više puta uboo u desnu stranu prsnog koša u području ispod desne ruke i nanio mu dvije ubodne rane, a liječnička mu je pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Split.
Županijsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Splitu da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage Županijskog suda u Splitu prihvatio je prijedlog državnog odvjetništva i protiv okrivljenika odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.