Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Ispitan 38-godišnjak i određen istražni zatvor

Zamjenik Županijskog državnog odvjetništva u Splitu je 31. siječnja 2017. ispitao hrvatskog državljanina (1978.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi člankom 34. Kaznenog zakona te je sucu istrage Županijskog suda u Splitu podnio prijedlog za određivanje istražnog zatvora. (1. 2. 2017.)
Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 28. siječnja 2017. oko 21,55 sati u hodniku stambene zgrade na području Županije splitsko-dalmatinske, nakon verbalnog i fizičkog sukoba i naguravanja sa oštećenikom (1985.), nožem ga dva puta uboo u gornju lijevu stranu leđa zadavši mu pritom dvije ubodno rezne rane. Nad oštećenikom je zbog zadobivenih ozljeda obavljen hitni operativni zahvat u Kliničkom bolničkom centru Split gdje je hospitaliziran.
Sucu istrage Županijskog suda u Splitu predloženo je da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage odredio je istražni zatvor protiv okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u trajanju od mjesec dana, dok je odbio određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.