Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Ispitan 29-godišnjak zbog pokušaja ubojstva i određen istražni zatvor

Zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu ispitala je državljanina Republike Hrvatske (1991.) zbog postojanja osnovane sumnje da bi počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi članka 34. stavak 1. Kaznenog zakona, te je podnijela sucu istrage prijedlog za određivanje istražnog zatvora. (31. 8. 2020.)
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 29-godišnjak 14. lipnja 2020. oko 22,40 sati u Kaštel Kambelovcu, u Ulici Don Klementa Tadina, tijekom prepirke i fizičkog obračuna sa oštećenikom (1987.) i još tri osobe, u cilju da usmrti oštećenika, iz pištolja ispalio najmanje sedam metaka. Oštećenik je pogođen u predjelu lijeve prepone i zadobio  tešku tjelesnu ozljedu u vidu prostrijelne rane, te je prevezen na Hitni kirurški prijem Kliničkog bolničkog centra Split gdje mu je pružena liječnička pomoć.
Županijsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Splitu da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku) i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage Županijskog suda u Splitu prihvatio je prijedlog državnog odvjetništva i odredio mu istražni zatvor u trajanju od mjesec dana na temelju citiranih zakonskih odredbi.