Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Podnijet optužni prijedlog protiv J. P., T. P. i B. P. zbog povrede prava industrijskog vlasništva i neovlaštene uporabe tuđe tvrtke

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je optužni prijedlog protiv hrvatskih državljana J. P. (1966.), T. P. (1984.) i B. P. (1959.) zbog počinjenja kaznenog djela povrede prava industrijskog vlasništva i neovlaštene uporabe tuđe tvrtke iz čl. 285. st. 2. u svezi st. 1. Kaznenog zakona. (31. 12. 2010.)
Optužnim prijedlogom okrivljenike se tereti da su 9. lipnja 2008. u Splitu, za potrebe poslovanja obrta iz Zagreba, od trgovačkog društva iz Kine naručili i preko graničnog prijelaza u kontejneru uvezli u Republiku Hrvatsku veliku količinu odjevnih predmeta, ukupne vrijednosti 9.485,35 američkih dolara koji su bili obilježeni znakovima robnih marki "Giorgio Armani", "Gucci", "Prada", "Fendi", "Burberry", "Polo Ralph Lauren" i dr., znajući da su navedeni znakovi istovjetni žigovima za navedene robne marke a da sami odjevni predmeti nisu oni za koje je žig registriran i da se time povrjeđuju prava nositelja žigova registriranih i zaštićenih pod tim znakovima.