Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Podignuta optužnica protiv dvojice mlađih punoljetnika zbog razbojničke krađe

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu objavljuje ispravak priopćenja objavljenog 28. prosinca 2020. U nastavku je ispravljeno priopćenje:
Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je 22. prosinca, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (2000. i 2001.) zbog počinjenja kaznenog djela razbojničke krađe iz članka 231. stavak 1. Kaznenog zakona/11. (31. 12. 2020.)
Okrivljenim mlađim punoljetnicima se optužnicom stavlja na teret da su 24. studenog 2020. oko 21,00 sati u Splitu, zajednički i dogovorno s još jednom za sada nepoznatom muškom osobom, nakon što je prvookrivljenik u pizzeriji zavukao ruku iza pulta i iz grijane vitrine uzeo i bez plaćanja odnio komad pizze; a kada su za njim potrčali djelatnici pizzerije pokušavajući ga zaustaviti, u nakani da zadrže otuđeni komad; rukama najprije odgurivali djelatnicu i pokušali ju udariti rukama po glavi i tijelu. Tereti ih se da su zatim više puta udarili šakom u glavu i tijelo djelatnika pizzerije kojeg je zatim, dok je bio pognut od njihovih udaraca, drugookrivljenik snažno udario nogom u glavu, zbog čega je ovaj izgubio svijest i pao na tlo zadobivši ozljede koje su lake naravi.
Zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će okrivljenici ponoviti kaznena djela, u optužnici je, sukladno članku 123. stavku 1. točki 3. Zakona o kaznenom postupku, predloženo da im se produlji istražni zatvor.