Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Podnijet optužni prijedlog protiv L. M. i pravne osobe zbog protupravne gradnje i dva kaznena djela skidanja i povrede službenog pečata i znaka

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je Općinskom sudu u Splitu optužni prijedlog protiv hrvatskog državljanina L. M. i pravne osobe sa sjedištem u Solinu zbog počinjenja kaznenog djela protupravne gradnje iz čl. 252.a. st. 1. Kaznenog zakona i dva kaznena djela skidanja i povrede službenog pečata i znaka iz čl. 323. st. 1. KZ-a. (1. 6. 2011.)
Okrivljene se optužnim prijedlogom tereti da su od 13. srpnja 2009. do 28. veljače 2011. u Solinu u Dioklecijanovoj ulici, ne ishodivši izmjenu ili dopunu pravomoćne i konačne građevinske dozvole izvodili radove izgradnje stambene zgrade na način da su umjesto dozvoljene zgrade koja se sastoji od podruma, prizemlja i dva kata s 24 stambene jedinice, izgradili još i stambeno potkrovlje pod dvostrešnom armirano-betonskom krovnom konstrukcijom. Tereti ih se da su od 28. veljače 2011. do 24. svibnja 2011. u Solinu u dva navrata uklonili posebni službeni znak "zatvoreno gradilište" kojim im je naređeno zatvaranje gradilišta i obustava daljnje gradnje na navedenoj lokaciji.