Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Ispitano dvoje osumnjičenika i određen istražni zatvor

Zamjenik županijskog državnog odvjetništva u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu ispitao je dvoje državljana Republike Hrvatske (1976. i 1998.) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo teškog ubojstva u pokušaju iz članka 111. točka 4. u svezi s člankom 34. Kaznenog zakona. (2. 11. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da su 31. listopada 2020. oko 2,00 sata u Splitu, nakon što je osumnjičenica prethodno nagovorila osumnjičenika da se osveti i usmrti oštećenika (1979.) radi navodnog prethodnog događaja od 28. listopada 2020. na štetu osumnjičenice, postupili zajednički i dogovorno u namjeri da usmrte oštećenika. Osnovano se sumnja da su osumnjičenici došli do oštećenikova stana koji je na traženje okrivljenice otvorio vrata stana te je okrivljenik nasrnuo na njega i kuhinjskim ga nožem, kojeg je imao u ruci, više ga puta uboo u predjelu trbuha i nanio mu teške i po život opasne ozljede, a život mu je spašen zahvaljujući hitnoj liječničkoj intervenciji u Kliničkom bolničkom centru Split.
Županijsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Splitu da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku), dok je u odnosu na osumnjičenicu predložilo određivanje istražnog zatvora zbog postojanja opasnosti od utjecaja na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage u cijelosti je prihvatio prijedlog državnog odvjetništva i protiv oboje osumnjičenika odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana na temelju predloženih zakonskih odredbi.