Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Ispitan 24-godišnjak i određen istražni zatvor

Zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu ispitao je okrivljenika (1995.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi člankom 34. Kaznenog zakona. (2. 12. 2019.)
Postoji osnovana sumnja da je 24-godišnji okrivljenik 30. studenoga 2019. oko 22,30 sati, u alkoholiziranom stanju, u ugostiteljskom objektu na području Županije splitsko-dalmatinske, u cilju oduzimanja života oštećenika (1993.) zaprijetio mu riječima, a potom je otišao u kuhinju i uzeo kuhinjski nož i nožem uboo oštećenika u vrat te mu nanio tešku ozljedu (duboka ubodna rana s desne strane vrata i oštećenje živca). Oštećenik je uspio pobjeći iz objekta, dok je okrivljenik s nožem u ruci trčao za njim, ali su ga u njegovoj daljnjoj namjeri spriječili gosti ugostiteljskog objekta koji su mu oduzeli nož. Ozlijeđeni oštećenik hitno je  prevezen u Klinički bolnički centar Split gdje mu je pružena liječnička pomoć te je zadržan na liječenju.
Županijsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor zbog postojanja opasnosti da će okrivljenik boravkom na slobodi utjecati na svjedoke i na taj način ometati kazneni postupak (članak 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage Županijskog suda u Splitu prihvatio je prijedlog državnog odvjetništva i protiv okrivljenika odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.