Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Određen istražni zatvor protiv 62-godišnjaka zbog ubojstva

U Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu ispitan je hrvatski državljanin (1954.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva iz članka 110. Kaznenog zakona. (3. 10. 2016.)
Postoji osnovana sumnja da je 62-godišnjak 1. listopada 2016. oko 23,40 sati u stanu na području Županije splitsko-dalmatinske, nakon verbalnog i fizičkog sukoba s oštećenikom (1984.); s ciljem da ga usmrti; iz posude sa stola uzeo kuhinjski nož i dva puta uboo oštećenika u lijevu stranu prsišta te mu nanio ubodnu ranu u srce i ubodnu ranu u srednjoj aksilarnoj liniji lijevog prsišta sa posljedičnim oštećenjem srca. Zbog težine nastalih ozljeda oštećenik je preminuo tijekom operativnog zahvata u Kliničkom bolničkom centru Split u 1,20 sati.
Nakon ispitivanja osumnjičenika, zamjenik Županijskog državnog odvjetništva u Splitu je sucu istrage Županijskog suda u Splitu podnio prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv 62-godišnjaka zbog postojanja opasnosti od utjecaja na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku) koji je sudac istrage prihvatio.