Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Proveden očevid prometne nesreće u Dugopolju

Dežurni zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu je, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske i stalnim sudskim vještakom za cestovni promet i motorna vozila, obavio očevid prometne nesreće koja se dogodila noćas oko 00,45 sati u Dugopolju. (4. 3. 2020.)

Prema dosad utvrđenom, prometna nesreća dogodila se kad je vozač osobnog vozila marke VW Passat kojim je, najvjerojatnije, upravljao vlasnik vozila (1988.) Vukovarskom ulicom iz smjera sjevera prema jugu, odnosno iz smjera Koprivna u smjeru Dugopolja, uslijed nedopuštene i neprilagođene brzine prešao na lijevu stranu, te prednjim lijevim dijelom vozila udario u prednju lijevu stranu vozila Suzuki Vitara kojim je upravljao vozač (1991.) iz smjera Dugopolja u smjeru Koprivna.
Na mjestu nesreće smrtno je stradao vozač osobnog vozila Suzuki Vitara, dok su vozač u osobnom vozilu VW Passat (1988.) i putnik u tom vozilu (1985.) prevezeni u Klinički bolnički centar Split zbog zadobivenih teških tjelesnih ozljeda.
Zamjenik županijskog državnog odvjetnika nalogom je odredio provođenje prometno-tehničkog vještačenja na okolnosti nastanka ove prometne nesreće i toksikološko vještačenje krvi i urina vozača i putnika iz osobnog vozila VW Passat, a ujedno je nalogom odredio obavljanje vanjskog pregleda i obdukcije mrtvog tijela vozača osobnog vozila Suzuki Vitara.