Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Određen istražni zatvor protiv 28-godišnjaka zbog teškog ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je donijelo nalog o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1984.) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo teškog ubojstva iz čl. 91. toč. 3. Kaznenog zakona. (4. 10. 2012.)

Postoji osnova sumnje da je 28-godišnjak u poslijepodnevnim satima 22. kolovoza 2012. u Park šumi na području Županije splitsko-dalmatinske; u namjeri da liši života državljanku Meksika (1981.); uporabom fizičke sile zaskočio ju na pješačkoj zemljanoj stazi te joj vezao usta i ruke ljepljivom trakom, a potom odnio niz južnu padinu, polegao ju na zemlju i kuhinjskim joj nožem zadao duboku reznu ranu vrata uslijed čega je oštećenica iskrvarila i preminula. Radi prikrivanja mrtvog tijela prekrio ju je zemljom i kamenjem, tako da je njezino tijelo pronađeno 25. kolovoza 2012.
Nakon ispitivanja osumnjičenika, Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika, a što je sudac istrage prihvatio i odredio istražni zatvor zbog opasnosti da bi puštanjem na slobodu mogao utjecati na svjedoke i time ometati nesmetano vođenje kaznenog postupka, zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i zbog postojanja posebno teških okolnosti počinjenja kaznenog djela.