Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Podignuta optužnica protiv 29-godišnjaka zbog izazivanja prometne nesreće i nepružanja pomoći osobi koja je teško tjelesno ozlijeđena u prometnoj nesreći

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je pred Općinskim sudom u Splitu optužnicu protiv hrvatskog državljanina M. J. (1982.) zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće iz čl. 272. st. 3. u svezi st. 1. Kaznenog zakona i nepružanja pomoći osobi koja je teško tjelesno ozlijeđena u prometnoj nesreći iz čl. 273. st. 1. KZ-a. (6. 10. 2011.)

Okrivljeniku se stavlja na teret da je oko 23,50 sati 5. srpnja 2011. prije stjecanja prava na samostalno upravljanje, upravljao osobnim vozilom marke VW Golf te ušao u raskrižje kolnika Ulice Put Dragočeva i Ulice Tamunić (Kaštel Sućurac) dok je na semaforu za njegov smjer kretanja bilo upaljeno crveno svjetlo svjestan pritom da na navedeni način ugrožava druge sudionike u prometu. Uslijed takve vožnje udario je u bočnu stranu osobnog vozila Fiat Bravo kojim je upravljao I. G. istočnom kolničkom trakom dok je za njegov smjer kretanja bilo upaljeno zeleno svjetlo na semaforu. Od siline udara Fiat Bravo se prevrnuo i u klizanju udario u stup semafora pri čemu je jedan od putnika u vozilu zbog zadobivenih višestrukih ozljeda preminuo sljedećeg dana u KBC Split dok su druga dvojica zadobila teške tjelesne ozljede.
Iako je bio svjestan ozljeda koje su zadobili putnici u vozilu, okrivljenog M. J. se tereti da se udaljio s mjesta nesreće ne poduzevši ništa da im se ukaže liječnička pomoć.
Predloženo je produljenje pritvora protiv okrivljenika u kojem se nalazi od 6. srpnja 2011. zbog opasnosti od ponavljanja djela.