Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Ispitan 56-godišnjak i određene mjere opreza

Zamjenik Općinskog državnog odvjetništva u Splitu ispitao je državljanina Republike Hrvatske (1960.) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje iz članka 139. stavak 3. u svezi sa stavkom 2. Kaznenog zakona. (8. 12. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik oko 10,00 sati 7. prosinca 2016. u prostorijama nogometnog kluba na području Županije splitsko-dalmatinske, tijekom sastanka s upravom kluba i rasprave o statusu njegovog sina u tom klubu; uputio riječi prijetnje predsjedniku tog kluba nezadovoljan dobivenim odgovorima i njegovim radom a s ciljem da ga zastraši. Prilikom izlaska iz prostorije okrivljenik je nastavio prijetiti predsjedniku kluba, a kada je krenuo prema njemu, okrivljenika su u daljnjem postupanju spriječili sudionici sastanka. 

Nakon ispitivanja, ovo je državno odvjetništvo odredilo protiv okrivljenika sljedeće mjere opreza: zabrana posjećivanja svih službenih-klupskih prostorija nogometnog kluba na udaljenosti manjoj od 50 metara, zabrana približavanja oštećeniku na udaljenosti manjoj od 20 metara i zabrana uspostavljanja ili održavanja izravne veze ili bilo koje druge neizravne veze s oštećenikom.