Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Podignuta optužnica protiv 35-godišnjaka zbog teškog ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1984.) zbog počinjenja kaznenog djela teškog ubojstva iz članka 111. točka 1., 2. i 4. Kaznenog zakona/11. (9. 9. 2019.)
Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je 15. rujna 2013. između 14,15 i 20,00 sati u sobi hostela u Ukrajini, u cilju oduzimanja života državljanke Ukrajine (1977.) s kojom je bio u ljubavnoj vezi i za koju je znao da je u visokom stadiju trudnoće, počinio navedeno kazneno djelo, odnosno više ju puta tupotvrdim sredstvima snažno udario po glavi nanijevši joj osobito teške tjelesne ozljede opasne za život zbog kojih su preminule i ona i nerođeno dijete. Neposredno nakon počinjenja opisanog kaznenog djela, okrivljenik je, tereti ga se, pobjegao s mjesta događaja te je na nepoznatom mjestu odbacio svoju odjeću, odjeću koju je prethodno skinuo sa žrtve i mobilni telefon žrtve.
U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor jer postoje osobite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će okrivljenik boravkom na slobodi pobjeći i na taj način onemogućiti nesmetano vođenje ovog kaznenog postupka s obzirom na njegovo državljanstvo Hrvatske i Slovačke (čl. 123. st. 1. toč. 1. Zakona o kaznenom postupku), kao i zbog postojanja posebno teških okolnosti počinjenja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 4. Zakona o kaznenom postupku).