Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Podignuta optužnica protiv 33-godišnjaka zbog teške tjelesne ozljede s posljedicom smrti

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je pred Županijskim sudom u Splitu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1982.) zbog počinjenja kaznenog djela teške tjelesne ozljede s posljedicom smrti iz članka 120. u svezi s člankom 118. Kaznenog zakona/11. (12. 1. 2016.)
Okrivljeniku se stavlja na teret da je 18. studenog 2015. na području Županije splitsko-dalmatinske; pristajući da ga teško tjelesno ozlijedi; šakom udario u glavu oštećenika (1995.) nakon čega je on izgubio svijest i pao na pod. Nedugo nakon što se oštećeniku svijest vratila, okrivljenika se tereti da ga je najmanje dva puta udario u lice nakon čega je on ponovo izgubio svijest i pao na pod. Prilikom pada oštećenik je udario glavom u betonsku podlogu i zadobio teške i po život opasne tjelesne ozljede (razderotina zatiljka, krvni podljev mekog oglavka zatiljno i akutno krvarenje ispod tvrde moždanice) zbog kojih je preminuo 1. prosinca 2015. u Kliničkom bolničkom centru Split.
U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).